INSPIRACJE / Bez kategorii / 19 listopada 2018

Krewetki w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 120 g krewetek tygrysich
  • pół szklanki pomidorów krojonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli
  • 100 g cukinii
  • kiełki rzodkiewki (opcjonalnie)
  • sól, pieprz
  • szczypta pieprzu cayenne

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek pokrój drobno i zeszklij na oleju. Dodaj oczyszczone krewetki i smaż przez 15 minut. Następnie dodaj pokrojoną w krążki cukinię, duś około 3 minut. Zalej pomidorami w sosie własnym, dodaj przyprawy  i duś kolejne 15 min

Smacznego!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Upalna 2/3, I piętro
Białystok

516 497 077 | kontakt@poradniadietopraktyka.pl