Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

INSPIRACJE / Przepisy / 3 czerwca 2016

Domowy sernik

Sprawdź przepis na nasz pyszny domowy sernik!

Składniki:

  • 8 jaj
  • 60 g rodzynek
  • 100 g masła osełka
  • 1 kg zmielonego sera 4% tłuszczu (np. President)
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 220 g ksylitolu
  • 1 cukier wanilinowy (16g)
  • Zapach migdałowy i waniliowy do smaku (po 1/3 opakowania)

Przygotowanie

Żółtka ucieramy z ksylitolem i cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy masło i dalej ucieramy. Do masy dodajemy ser i dalej miksujemy. W trakcie dodajemy mąkę ziemniaczaną i zapachy.

Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do wcześniej przygotowywanej masy. Wszystko razem dokładnie miksujemy a na koniec wsypujemy rodzynki (wcześniej należy je sparzyć gorącą wodą, aby były bardziej miękkie). Masę wylewamy na okrągłą, dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 1-1h 20 min w temp. 160°C.

UWAGA: sernik nie ma typowego spodu. Można go zrobić dodatkowo np. z pełnoziarnistych herbatników. Herbatniki moczymy w mleku sojowym (robimy to szybko, aby herbatniki nie namiękły za bardzo) i układamy je na dno blachy. Na taki spód wylewamy przygotowana masę sernikową.

168 kcal / 100g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Upalna 2/3, I piętro
Białystok

516 497 077 | kontakt@poradniadietopraktyka.pl


BESbswy